Oul este cel mai popular, nutritiv și accesibil aliment de pe planetă!
Indiferent de cum este gătit, mâncat, depozitat, livrat, ambalat, oul este nelipsit din bucătăriile noastre. Îl consumăm pentru gustul său și pentru frumusețea pe care o aduce bucatelor noastre, dar și pentru extraordinara sa bogăție nutritivă.
În această secțiune veți găsi informații utile, articole și alte materiale media ce conțin, pe lângă sugestii și moduri de a fi gătit sau introdus în meniul nostru zilnic sub forma unor noi și surprinzătoare preparate, informații despre valoarea biologică și medicală a oului în alimentație ori utilizări neașteptate în viața de zi cu zi.
Ingredientele de calitate dau gust vieții!
De curând, ferma Aviputna a lansat ouăle „Delicioase„ rezultat al colaborării dintre specialiștii de aici și prestigiosul Institut Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie …
→
Iodul este un element important, valoros pentru glanda tiroidă, a cărei funcționare influențează echilibrul întregului organism, prin hormonii produși. Important de reținut: atenție la solurile …
→
Cum să nu iubești diminețile răcoroase de toamnă? Această rețetă este perfectă pentru aceste zile!
Sunt câteva semne care nu dau greș aproape niciodată și care îi ajută pe gospodari și pe micii fermieri să separe sexul puișorilor de găină …
→
Trebuie să mâncăm ouăle în mod deștept ca să ne bucurăm de extraordinarele lor calități, fapt pentru care trebuie respectat calendarul biologic al corpului și …
→
Oul se introduce în dieta bebelușului încă de la vârsta de 7-9 luni Mai întâi hrănim copilul cu gălbenuș, undeva în jurul vârstei de 7-9 …
→
Quiche cu dovlecei și ouă „Din Ogradă” pentru o masă ușoară. O rețetă sănătoasă, extrem de ușor de pregătit, aspectuoasă și foarte gustoasă. Această tartă se poate …
→
Oul este un aliment complet și se consumă integral, în sensul că nici măcar coaja nu e de aruncat! Pentru că este o excepțională sursă de calciu biodisponibil. …
→
Riscul de cancer mamar poate fi redus prin consumul de ouă – conform unui studiu inițiat de Universitatea de Medicină din Oregon, Statele Unite și …
→
Optează pentru ouă produse de găini crescute la sol care au o valoare nutrițională și biologică ridicată. Apasă butonul HD pentru a viziona la o …
→
Cele mai indicate metode de preparare a oului sunt, în ordine: oul moale, oul semicleios – obținut prin poșare sau fierbere moderată – și omleta …
→
Ce conține un ou? 78 de calorii 6 gr. proteine 5 gr. grăsimi 187 mg. colesterol Este cel mai bogat aliment în fosfor asimilabil, ca sa …
→
Oul, aliment de bază pentru copilul tău. În orice casă în care există copii, oul ar trebui să fie prezent la micul dejun. Acest aliment …
→
Optează pentru ouă produse de găini crescute la sol care au o valoare nutrițională și biologică ridicată. Iată cum se păstrează oul în mod corect …
→
Oul este un aliment complet și bogăția lui nutritivă cu greu poate fi egalată de un altul. Cei mai mulți dintre noi cunosc doar câteva …
→