Calitatea, atribut al fidelității clienților

Informații utile ouă

Oul este cel mai popular, nutritiv și accesibil aliment de pe planetă!

Indiferent de cum este gătit, mâncat, depozitat, livrat, ambalat, oul este nelipsit din bucătăriile noastre. Îl consumăm pentru gustul său și pentru frumusețea pe care o aduce bucatelor noastre, dar și pentru extraordinara sa bogăție nutritivă.

În această secțiune veți găsi informații utile, articole și alte materiale media ce conțin, pe lângă sugestii și moduri de a fi gătit sau introdus în meniul nostru zilnic sub forma unor noi și surprinzătoare preparate, informații despre valoarea biologică și medicală a oului în alimentație ori utilizări neașteptate în viața de zi cu zi.

Ingredientele de calitate dau gust vieții!

E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …

Sulful este esențial în multe procese biologice ale corpului, printre care reglarea metabolismului și a producției de cheratină care ajută la menținerea unui păr sănătos, …

Oul este unul dintre cele mai consumate alimente de pe planetă, prin urmare și unul dintre cele mai cumpărate! Prin urmare, este foarte importantă alegerea …

Ouăle se află în fruntea listei de alimente cu efecte benefice pentru sănătate, datorită valorii lor biologice excepționale, de 93,8%! Ceea ce înseamnă că furnizează …

Ouăle scoțiene, cunoscute și sub numele de “Scotch Eggs,” sunt o delicioasă rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte cleioase. Ouăle se fierb, se învelesc …

Un simbol puternic asociat Paștelui este oul! Oul este considerat în multe culturi ca reprezentând perfecțiunea, creația, fecunditatea, renașterea, iar introducerea sa ca simbol central …

 În rândul iubitorilor de patiserie se știe deja că un aluat nu mai poate fi ”dres” dacă nu au fost create cele mai bune condiții …

De ce să consumi ouă poșate? Pentru că păstrează toate calitățile nutritive fiind gătite astfel, fiind una dintre cele mai sănătoase metode de preparate. Ouăle …

Ouăle sunt o sursă la îndemână, accesibilă și perfect bio-disponibilă de proteine și nutrienți cu valoare biologică înaltă. Ele sunt, de asemenea, în mod natural …

       Cozonacul este o prăjitură tradițională românească și bulgărească, fiind în mod tradițional gătită de Paște sau Crăciun. O prăjitură asemănătoare este Panettone, …

Ochii! Un organ absolut fascinant, absolut esențial printre organele noastre de simț și totodată cel mai complex! Ochii sunt considerați cele mai delicate radare ale …

Slăbirea memoriei, incapacitatea de a-ți păstra atenția mai mult de câteva minute, diminuarea capacității de a face asocieri cognitive rapide și într-un stil eficient, sunt …

Nervii sunt țesuturile care se repară cel mai greu din corp. Uneori poate lua ani de zile până la refacerea acestora chiar și în condițiile …

Proteinele sunt absolut esențiale pentru buna funcționare a corpului. Mușchii, oasele, părul, ochii, organele, hormonii, enzimele sunt formate în cea mai mare parte din proteine. …

Ce poate fi mai încântător decât faptul de a savura o înghețată gustoasă de lămâie într-o zi caniculară de vară, stând retras la umbră și …

    De curând, ferma Aviputna a lansat ouăle „Delicioase„ rezultat al colaborării dintre specialiștii de aici și prestigiosul Institut Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie …

Iodul este un element important, valoros pentru glanda tiroidă, a cărei funcționare  influențează echilibrul întregului organism, prin hormonii produși. Important de reținut: atenție la solurile …

Cum să nu iubești diminețile răcoroase de toamnă? Această rețetă este perfectă pentru aceste zile! 

Sunt câteva semne care nu dau greș aproape niciodată și care îi ajută pe gospodari și pe micii fermieri să separe sexul puișorilor de găină …

oua-cu-avocado

Încearcă mâine dimineață acest mic dejun sănătos și hrănitor! 

Trebuie să mâncăm ouăle în mod deștept ca să ne bucurăm de extraordinarele lor calități, fapt pentru care trebuie respectat calendarul biologic al corpului și …

Oul se introduce în dieta bebelușului încă de la vârsta de 7-9 luni Mai întâi hrănim copilul cu gălbenuș, undeva în jurul vârstei de 7-9 …

retete-cu-oua

Quiche cu dovlecei și ouă „Din Ogradă” pentru o masă ușoară. O rețetă sănătoasă, extrem de ușor de pregătit, aspectuoasă și foarte gustoasă. Această tartă se poate …

Oul este un aliment complet și se consumă integral, în sensul că nici măcar coaja nu e de aruncat! Pentru că este o excepțională sursă de calciu biodisponibil. …

cancer-mamar

Riscul de cancer mamar poate fi redus prin consumul de ouă – conform unui studiu inițiat de Universitatea de Medicină din Oregon, Statele Unite și …

oua-din-ograda

Optează pentru ouă produse de găini crescute la sol care au o valoare nutrițională și biologică ridicată. Apasă butonul HD pentru a viziona la o …

Cele mai indicate metode de preparare a oului sunt, în ordine: oul moale, oul semicleios  – obținut prin poșare sau fierbere moderată – și omleta …

Ce conține un ou? 78 de calorii 6 gr. proteine 5 gr. grăsimi 187 mg. colesterol Este cel mai bogat aliment în fosfor asimilabil, ca sa …

Oul, aliment de bază pentru copilul tău. În orice casă în care există copii, oul ar trebui să fie prezent la micul dejun. Acest aliment …

Optează pentru ouă produse de găini crescute la sol care au o valoare nutrițională și biologică ridicată. Iată cum se păstrează oul în mod corect …

Oul este un aliment complet și bogăția lui nutritivă cu greu poate fi egalată de un altul. Cei mai mulți dintre noi cunosc doar câteva …

Contact
Aviputna S.R.L.
Str. Victoriei, nr. 40,
Loc. Goleşti, judeţul Vrancea, România.

Tel.: (+40) 728.304.992
Tel.: (+40) 723.597.271
Fax: (+40) 372.252.993

E-mail: office@aviputna.ro
aviputna producator ouaaviputna producator oua