Calitatea, atribut al fidelității clienților

Ce trebuie să știi despre ouă înainte de a te apuca să faci cozonac

       Cozonacul este o prăjitură tradițională românească și bulgărească, fiind în mod tradițional gătită de Paște sau Crăciun. O prăjitură asemănătoare este Panettone, care este făcut de Crăciun în Italia, în regiunea Lombardia. Diferența cea mai vizibilă este forma dreptunghiulară și înaltă a acestuia.

În ciuda invaziei de cozonaci italienești, românii își doresc cozonac tradițional autohton pe masa de sărbătoare, deoarece gustul este unic și trezește nostalgia meselor din copilărie, când aroma bogată a cozonacului ieșea din bucătărie și umplea casa și strada cu sărbătoare.

Rețetele pentru cozonac s-au diversificat și ele deși baza rămâne mereu aceeași: ouă, lapte, zahăr, drojdie, făină de bună calitate, nuci, cacao. Toate acestea combinate în diverse măsuri au ca rezultat cozonaci care mai de care mai reușit, care să poată fi așezat ca un trofeu pe masa de sărbătoare.

Indiferent ce fel de rețetă de cozonac decizi să urmezi, este absolut necesar să știi câteva secrete despre ingredientul principal și anume despre ouă.

Ce trebuie să știi despre ouă înainte de a te apuca să faci cozonaci

  • Cu cât numărul de ouă folosite este mai mic, cu atât va creşte cantitatea de lapte!
  • Spuma de albuş trebuie folosită pe loc ca să nu se lase.
  • Cozonacii preparaţi cu mai multe ouă, zahăr şi unt cresc mai greu.
  • Înainte de a fi introduse în aluat, gălbenuşurile se freacă cu puţină sare pentru a deveni mai intens colorate în galben, iar cozonacul să aibă o culoare aurie.
  • Întotdeauna asigură-te că foloseşti cele mai proaspete ingrediente, mai ales în cazul ouălor. Este foarte important pentru sănătate, în primul rând! În al doilea rând, trebuie să știi că ouăle proaspete se omogenizează mult mai uşor cu zahărul şi înglobează aer, faţă de cele mai puţin proaspete. Acest lucru influențează densitatea cozonacului!
  • Ouăle abia scoase din frigider sau laptele rece vor împiedica aluatul să crească pufos și să se coacă uniform. Așadar, trebuie să ai grijă să fie cald în bucătărie când pregătești aluatul pentru cozonaci și toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Și un ultim sfat oferit de către specialiștii brandului de ouă ”Din Ogradă”:

”Din bătrâni se știe că pentru cozonac se folosesc doar ouăle de găină. Mulți se vor întreba de ce?

Pentru că ouăle de rață sau de gâscă sunt prea dense, iar aluatul nu va fi la fel de pufos ca cel pentru care s-au folosit ouăle de găină!

 Starea de spirit, somnul și apetitul! Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm …

E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …

Sulful este esențial în multe procese biologice ale corpului, printre care reglarea metabolismului și a producției de cheratină care ajută la menținerea unui păr sănătos, …