Tradiția continuă, mulțumită dr. Ștefan Balaban

Dr. Ștefan Balaban – fondatorul Aviputna Golești

Aviputna este povestea unui business responsabil, care s-a autodepășit continuu prin calitățile de excepție ale managerului său, dr. Ștefan Balaban, cel care a transformat o viziune personală într-o afacere de succes.

Imperativul lucrului bine făcut fusese moștenit din familie. Fiu al generalului Balaban – care dupa 23 august 1944 a fost comandantul armatei care a eliberat Transilvania – Ștefan a crescut într-o casă în care interesul pentru cultură și patriotism au modelat de timpuriu caracterele celor 10 copii ai familiei. Militar de carieră, impresionant prin faptele sale de arme, dar și prin exemplul personal, tatăl său a fost modelul suprem la care s-a raportat întotdeauna.

După absolvirea Facultății de Medicină Veterinară din Iași, dr. Ștefan Balaban și-a îndeplinit toate obiectivele, ceea ce nu înseamnă că nu a traversat episoade dure din punct de vedere economic, nesigure din punct de vedere financiar și epuizante din punct de vedere personal.

Un moment crucial a ceea ce este ferma Aviputna astăzi, avea să se producă în primăvara anului 1990 pe când era director al fermei, când a luat cea mai importantă decizie a vieții sale profesionale: să transforme ferma într-una privată. Era un moment extrem de delicat, deoarece agricultura era cel mai vulnerabil sector al României, viciat de o prea lungă perioadă de cooperativizare.

În ultimii 27 de ani, cu deplin respect pentru cercetările din domeniu, doctorul Ștefan Balaban, secondat de o echipă de excelenți profesioniști, a declarat calitatea produselor sale drept standardul de aur căruia i se subordonează orice efort tehnologic sau uman din ferma Aviputna Golești.

În 2018 se împlinesc 50 de ani de când ferma Aviputna Vrancea face istorie. Timp de 30 de ani dr. Ștefan Balaban, inteligent și cu o putere de muncă ieșită din comun, perseverent și determinat, capabil să găsească soluții la problemele pe care acest domeniu sensibil de activitate le presupune, nu și-a încălcat niciodată principiile etice în afaceri sau în viața personală. Prin caracter și personalitate, prin responsabilitate și charismă a generat o cultură organizațională care a modelat însuși caracterul acestui business.

TESTIMONIALE

”Într-o zi minunată de iarnă autentică, am întâlnit pe dr. Ștefan Balaban, un om cu experiență desăvârșită, hotărâre, chibzuință, perspicacitate și o dorință extraordinară de a realiza proiecte îndrăznețe.” (dr. Robert Dumitru Oltenescu – Director executiv)

”De-a lungul timpului până în prezent, am întâlnit oameni prețioși, care au contribuit la evoluția mea. O personalitate marcantă a ultimilor ani a fost domnul dr. Ștefan Balaban, un vizionar, un antrepenor, un inspirational, în esență, un MENTOR. Domnul dr. Ștefan Balaban a demonstrat că un ideal înalt aduce împlinirea.” (Ovidiu Avram – Director comercial)

”Timp de 25 de ani, nu am știut ce este acela un refuz din partea domnului dr. Ștefan Balaban. La bine, la rău, era alături de oricine. Și-a dedicat toată viața acestei firme, considerând-o un al doilea copil. Voința și bunătatea au fost cele care i-au adus atât respect si atâta dragoste. A fost un om de o ambiție inegalabilă și, cu siguranță, nu va fi uitat niciodată.” (Mărioara Zdrăhuș – Director economic)

Dr. Ștefan Balaban – un om competent, loial și cel mai devotat prieten.” (Nagye Spanu – Analist costuri)

 

Contact
Aviputna S.R.L.
Str. Victoriei, nr. 40,
Loc. Goleşti, judeţul Vrancea, România.

Tel.: (+40) 728.304.992
Tel.: (+40) 723.597.271
Fax: (+40) 372.252.993

E-mail: office@aviputna.ro
aviputna producator ouaaviputna producator oua