Calitatea, atribut al fidelității clienților

Cum ajută ouăle în repararea nervilor

Nervii sunt țesuturile care se repară cel mai greu din corp. Uneori poate lua ani de zile până la refacerea acestora chiar și în condițiile în care pacientul urmează un protocol din care nu lipsesc medicamentele, alimentația și mișcarea.

Totuși, speranța pentru refacerea nervilor nu e pierdută!

Cercetările și practica medicală ne arată că, deși greu, nervii se pot reface! Una dintre componentele care stau la baza acestui tip de recuperare este dieta, iar în cadrul dietei ouăle pot fi un sprijin de nădejde.

Studiile arată că dacă ai nervii distruși trebuie să consumi mai multă proteină decât se recomandă în ghidurile internaționale, adică mai mult decât doza zilnică recomandată (DZR). Dacă în aceste ghiduri nutriționale se recomandă între 0,8-1,5-1,8 g/kg, pentru refacerea tecii de mielină a nervilor este necesar un aport mai mare de proteină. Pierderea stratului de mielină poate însemna apariția unor tulburări fiziologice la nivelul sistemului nervos central, putând provoca apariția unor afecțiuni precum scleroza multiplă (scleroza în plăci), având ca urmare modificări senzoriale sau motorii. Distrugerea tecii protective de mielină afectează comunicarea între creier și restul structurilor nervoase, iar in final se ajunge chiar la distrugerea nervului în sine, nu doar a tecii sale.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine fiind considerate standardul de aur pentru acestea, astfel că un singur ou mare conține șase grame de proteine. Ouăle conțin, de asemenea, toți aminoacizii esențiali în proporțiile corecte, dar ele mai oferă încă un beneficiu cu valențe fundamentale pentru refacerea nervilor, despre care vom lămuri în cele ce urmează.

Omega 3 din ouă are rol vital în sănătatea nervilor periferici

Ouăle sunt pline de omega 3 (EPA plus DHA), element care au rol critic în sănătatea nervilor periferici și nu numai! Pe scurt,  rolurile pe care le îndeplinesc acizii grași Omega 3 sunt numeroase și se referă la protejarea și menținerea în parametri optimi a sistemului cardiovascular și a celui imunitar, dar mai ales a sistemului nervos central.

Omega 3 susține activitatea sistemului nervos, fapt ce contribuie la prevenirea unor afecțiuni neuropsihice, precum demența, anxietatea, depresia sau chiar boala Alzheimer la adult.

Mai trebuie subliniat și faptul că omega 3 sprijină dezvoltarea armonioasă a funcțiilor cognitive și vizuale ale copiilor, datorită efectelor benefice ale acidului DHA asupra creierului. De altfel, unii specialiști recomandă administrarea acizilor grași Omega 3 pe perioada sarcinii, atât pentru efectele asupra mamei, cât și pentru beneficiile asociate dezvoltării fătului.

Prin urmare, consumați proteine superioare, precum cele din ou. Optați pentru cel puțin 2 ouă zilnic, dar dacă sunteți în proces de refacere musculară chiar 3-4!

Sărbătoarea atat de dragă românilor și anume Crăciunul când celebrăm cu bucurie Nașterea Domnului, este de neconceput fără cozonac. Unele gospodinele care au timp și …

 Vitamina K are funcții importante în organism iar cercetările efectuate au demonstrat că este o moleculă extrem de importantă. Datele recente indica faptul că deficitul …

 Starea de spirit, somnul și apetitul! Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm …