Ce poate fi mai încântător decât faptul de a savura o înghețată gustoasă de lămâie într-o zi caniculară de vară, stând retras la umbră și eventual cu o cafea alături?
Înghețata pe care ți-o propunem astăzi, care este de fapt un parfait cremos, are un gust bogat, dulce-acrișor și parfum tipic de lămâie. Fiecare linguriță din minunatul conținut cere o alta, iar satisfacția gustativă este deplină. De asemenea, reprezintă desertul ideal la finalul unei mese de sărbătoare de vară!
Așa că pregătește toate cele necesare pentru această înghețată de vis care amintește de gustul minunat al șerbetului din copilărie și dă-o repede la congelator pentru ca toți cei dragi ai tăi să se poată bucura chiar astăzi!
Pentru a obține cremozitatea specifică parfait-ului, după ce vei pune ouăle, gălbenușurile, zahărul sau înlocuitorul, coaja și sucul de lămâie într-un vas pe abur, vei bate totul cu telul manual sau electric până când crema începe să prindă volum.
Știi că este exact așa cum trebuie când crema devine onctuoasă, omogenă și curge în valuri groase de pe tel, ceea ce se întâmplă în aproximativ 18-20 de minute.
Bate frișca până când este fermă și adaug-o treptat în crema de ouă, alături de vanilie, până se încorporează perfect.
Dă-o la congelator pentru jumătate de oră, apoi bate-o din nou cu telul pentru a o aerisi, după care acoperă vasul și las-o la congelator cel puțin 2 ore.
Poate fi servită imediat cu inele de coajă de lămâie deasupra, cu un sos de zmeură sau vișine, cu biscuiți sfărâmați sau orice altceva preferi.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vitamina K are funcții importante în organism iar cercetările efectuate au demonstrat că este o moleculă extrem de importantă. Datele recente indica faptul că deficitul …
→
Starea de spirit, somnul și apetitul! Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm …
→
E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …
→