Calitatea, atribut al fidelității clienților

Înghețată de lămâie. Desertul perfect pentru o zi caniculară

Ce poate fi mai încântător decât faptul de a savura o înghețată gustoasă de lămâie într-o zi caniculară de vară, stând retras la umbră și eventual cu o cafea alături?

Înghețata pe care ți-o propunem astăzi, care este de fapt un parfait cremos, are un gust bogat, dulce-acrișor și parfum tipic de lămâie. Fiecare linguriță din minunatul conținut cere o alta, iar satisfacția gustativă este deplină. De asemenea, reprezintă desertul ideal la finalul unei mese de sărbătoare de vară!

Așa că pregătește toate cele necesare pentru această înghețată de vis care amintește de gustul minunat al șerbetului din copilărie și dă-o repede la congelator pentru ca toți cei dragi ai tăi să se poată bucura chiar astăzi!

Ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert delicat și plin de vitamine?

  • 1 ou întreg și alte 5 gălbenușuri – folosiți ouăle Delicioase, îmbogățite cu vitaminele D3 și E, pe care le regăsiți în Kaufland și Carrefour. Sunt ouă premiate la Bruxelles pentru gust și calitate, prin urmare desertul tău va dobândi savoarea la care speri;
  • coaja rasă de la 2 lămâi ecologice;
  • 4-6 linguri suc de lămâie după cât o vrei de acrișoară;
  • 100 gr zahăr pudră sau înlocuitor de zahăr după cum sunt standardele dietetice ale fiecăruia;
  • 1/4 linguriță gelatină;
  • vanilie după gust;
  • 300 ml smântână care să fi fost ținută înainte de batere cel puțin 10 minute la congelator.

Cum se prepară și la ce trebuie să fii atent

Pentru a obține cremozitatea specifică parfait-ului, după ce vei pune ouăle, gălbenușurile, zahărul sau înlocuitorul, coaja și sucul de lămâie într-un vas pe abur, vei bate totul cu telul manual sau electric până când crema începe să prindă volum.

Știi că este exact așa cum trebuie când crema devine onctuoasă, omogenă și curge în valuri groase de pe tel, ceea ce se întâmplă în aproximativ 18-20 de minute.

Bate frișca până când este fermă și adaug-o treptat în crema de ouă, alături de vanilie, până se încorporează perfect.

Dă-o la congelator pentru jumătate de oră, apoi bate-o din nou cu telul pentru a o aerisi, după care acoperă vasul și las-o la congelator cel puțin 2 ore.

Poate fi servită imediat cu inele de coajă de lămâie deasupra, cu un sos de zmeură sau vișine, cu biscuiți sfărâmați sau orice altceva preferi.

Articol scris de Iuliana Zamfir

Ouăle scoțiene, cunoscute și sub numele de “Scotch Eggs,” sunt o delicioasă rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte cleioase. Ouăle se fierb, se învelesc …

Un simbol puternic asociat Paștelui este oul! Oul este considerat în multe culturi ca reprezentând perfecțiunea, creația, fecunditatea, renașterea, iar introducerea sa ca simbol central …

 În rândul iubitorilor de patiserie se știe deja că un aluat nu mai poate fi ”dres” dacă nu au fost create cele mai bune condiții …