Calitatea, atribut al fidelității clienților

Istoric

În 2018, Aviputna numără 50 de ani de tradiție și calitate. De la înființare – în anul 1968 și până în prezent – a parcurs un drum continuu ascendent. A fost prima fermă de găini cu capital integral privat românesc,  prin viziunea dr. Ștefan Balaban. Se întâmpla în anul 1991, iar din acel moment societatea noastră s-a aflat permanent în ’’Top 5 ferme avicole’’ din România privind producţia de ouă.

Ascensiunea Aviputna se împletește cu cea a fondatorului său, care a trasat un proiect îndrăzneț de transformare a unei unități intercooperatiste, într-una din cele mai moderne ferme de la noi și din Europa.

În 1987 dr. Ștefan Balaban a devenit directorul acestei unități, pentru ca în 1991 să o privatizeze, devenind astfel proprietarul unei ferme cu 110.000 de găini ouătoare care produceau 25 milioane de ouă anual, dar și al unei ferme de pui care dădea 1.500 tone de carne anual. Una dintre deciziile strategice ale fondatorului său a fost aceea de a se renunța la aceasta din urmă, în scopul de a direcționa  întreaga energie umană și financiară către noul obiectiv de business: producerea ouălor de cea mai bună calitate.

Anul 2012 a marcat încheierea unei etape importante din acest proces în valoare totală de 3.000.000 euro, în urma căruia a fost implementată tehnologia provenită de la firma germană Big Dutchman. Un centru performant de colectare și sortare a ouălor completează fericit linia de producție, prin care oul ”Din Ogradă” ajunge în marile magazine comerciale și de aici în coșul de cumpărături al românilor.

Începând din acest an au fost asigurate cele mai bune condiții pentru producerea unui ou de calitate: păsările sunt libere, înălțimea halelor face ca volumul de aer să fie mai mare, monitorizarea parametrilor tehnic-chimici se face permanent printr-un sistem computerizat, luminile se sting și se aprind după un program coordonat integral de computer. Păsările care produc ouăle ”Din Ogradă” sunt nestresate, scop în care sunt create condiții similare celor naturale. De exemplu, trecerea de la lumină la întuneric și invers se face cu simularea crepusculului.

La ora actuală, Aviputna este una dintre cele mai moderne ferme avicole din țară, în care  păsările cresc libere în interiorul volierelor amenajate în hale. Obiectivul propus încă de la înființare – acela de a oferi consumatorilor ouă de cea mai bună calitate – a fost atins în 2015 când oul ’’Din Ogradă’’ produs de Aviputna Golești a primit cel mai mare premiu acordat de către Institutul Internațional al Gustului și Calității de la Bruxelles, cea mai importantă organizație mondială ce testează băuturile și produsele alimentare.

 

Evoluția Aviputna este certificată prin statisticile realizate de către cea mai prestigioasă asociație profesională de resort, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România. De 50 de ani societatea noastră parcurge un drum continuu ascendent fiind una din cele mai performante din Europa şi unică în România din punct de vedere tehnologic.

Brandul ”Din Ogradă” este astăzi asociat de către consumatorii români cu o alimentație sănătoasă și gustoasă.

Contact
Aviputna S.R.L.
Str. Victoriei, nr. 40,
Loc. Goleşti, judeţul Vrancea, România.

Tel.: (+40) 728.304.992
Tel.: (+40) 723.597.271
Fax: (+40) 372.252.993

E-mail: office@aviputna.ro
aviputna producator ouaaviputna producator oua