Ouăle ”Delicioase” și aportul vitaminelor D și E pentru sănătate
6 oct. 2025

Toată lumea știe că vitaminele sunt substanțe organice esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

Din păcate unele dintre acestea nu pot fi produse în cantități suficiente sau chiar deloc de către organism pentru a-și îndeplini funcțiile fiziologice, așa că trebuie obținute din alimentație sau din suplimente. Calea ideală de aport al vitaminelor D și E este cea nutrițională!

De ce sunt importante vitaminele?

 Vitaminele sunt implicate într-o varietate de procese biologice esențiale, cum ar fi menținerea echilibrului metabolic – metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor si mineralelor – funcționarea sistemului imunitar și menținerea barierei de apărare la nivelul mucoaselor precum și creșterea rezistenței la infecții, sinteza unor molecule esențiale. Vitaminele au și efect dovedit antioxidant și antiaterogen.

 De ce sunt atât de importante vitaminele D și E?

Deoarece au o importanță strategică pentru multe dintre procesele organismului uman.

Deficitul de vitamina D în prezent a atins proporții epidemice la nivel mondial, cu peste două miliarde de persoane afectate. Deficiența are legatură cu sănătatea oaselor, dar poate fi și un factor de risc pentru depresie, boli cardiovasculare, inflamații, diabet și cancer. Oboseala cronică și lipsa de energie de care se plâng foarte mulți oameni are legătură, de fapt, cu deficitul acestei vitamine fundamentale pentru corp.

Prima cale pentru producerea vitaminei D este prin intermediul pielii. Pentru a se produce, mai mult de 40 % din suprafața corpului ar trebui să fie expusă la soare, timp de 10-15 minute, pielea nefiind acoperită cu cremă solară. Acest lucru nu poate fi accesat mai ales în zonele lipsite de soare zilnic, acesta fiind unul dintre motivele deficienței epidemice.

De asemenea, vitamina E se numără printre viaminele esențiale fiind considerată un fel de nitroglicerină naturală, deoarece previne leziunile și inflamațiile din interiorul arterelor.

Tot vitamin E ajută sistemul imunitar si are un puternic rol antioxidant în protejarea celulelor. În plus, aceasta vitamină regleaza nivelul colesterolului și menține sănătatea vaselor de sânge, prevenind îngroșarea arterelor și instalarea aterosclerozei. Ajută la vindecarea rănilor și menține sănătatea pielii.

Consumați alimente care conțin vitamina E în mod natural!

Printre acestea, ouăle ”Delicioase” de la ferma Aviputna îmbogățite cu vitaminele D3 și E.  Ouăle noastre se regăsesc pe rafturile supermarketurilor Kaufland și Carrefour și online pe freshful.ro

Printre alimentele care conțin în mod natural vitamina E se mai află și nucile și semințele, uleiurile vegetale, legume cu frunze verzi și unele fructe precum avocado, kiwi, mango.

Pentru a combate deficiența consumați zilnic ouăle ”Delicioase” produse de Ferma Aviputna, deoarece sunt îmbogățite cu vitaminele D3 și E! Pentru mai multă vitamina D nu ocoliți brânza, laptele, somonul. Ouăle ”Delicioase” se regăsesc pe rafturile supermarketurilor Kaufland și Carrefour și online pe freshful.ro