Calitatea, atribut al fidelității clienților

Ouăle, standardul de aur pentru proteine. Cum crești masa musculară cu ouă

Proteinele sunt absolut esențiale pentru buna funcționare a corpului. Mușchii, oasele, părul, ochii, organele, hormonii, enzimele sunt formate în cea mai mare parte din proteine.

Proteinele ar trebui incluse la fiecare masă. Surse de proteine de înaltă calitate sunt carnea, peștele, ouăle și produsele lactate.

Câtă masă musculară se pierde de-a lungul vieții?

Masa musculară crește cu alimentele care abundă în proteine, fapt care este în directă legătură cu longevitatea și calitatea vieții individului. Se știe că aceasta începe să descrească în jurul vârstei de 40 de ani, descreștere accelerată după vârsta de 60 sau 70. O persoană obișnuită poate pierde aproximativ 3 – 8% din masa sa musculară pe parcursul fiecărei decade, chiar cu mult mai mult dacă nu consumă proteine superioare și nu face mișcare.

Câtă proteină trebuie să consumi zilnic?

Este foarte greu de dat un răspuns direct și totodată corect la această întrebare, deoarece cantitatea de proteină necesară diferă de gen, vârstă, sex, tipul activităților desfășurate, ș.a.m.d.

Cercetările si studiile recente se întrec în a sugera necesarul zilnic, fără ca aceasta să fie luată însă la modul absolut. În ghidurile nutriționale se recomandă între 0,8-1,5-1,8 g/kg, însă fiecare ar trebui să realizeze pentru sine care este cantitatea de care are nevoie, ținând cont cu obiectivitate și de stilul de viață.

De ce este oul standardul de aur pentru proteine?

Dieta este cea care ar trebui să ne furnizeze toate proteinele de care avem nevoie. Alimentele de origine animală sunt surse excelente, iar între acestea, micul ou întrunește standardul de aur pentru proteine.

Un ou de mărime medie are aproximativ 6 grame de proteine per bucată! Frumusețea constă în faptul că aceste proteine sunt biodisponibile imediat, pe lângă faptul că abundă în B-uri, calciu, zinc, folați, iod, seleniu, elemente cruciale pentru menținerea și restaurarea țesuturilor și a musculaturii.

Trebuie subliniat că proteinele din ou sunt de calitate superioară, cu o rată de absorbţie crescută şi o valoare biologică de 100 pentru oul întreg şi 88 pentru albuş!

După proteinele din zer care ocupă primul loc, oul este a doua sursă de proteină cu o valoare biologică mare, dar este superior zerului din motivele pe care le vom expune mai jos.

Ouăle produc mușchi și luptă împotriva pierderii mușchilor

Ce înseamnă acest lucru? Că au un efect anabolic în corp, adică sunt capabile să convertească proteina în mușchi, ceea ce previne pierderea sau atrofierea musculară. Efectul anabolic este asigurat de nivelurile crescute şi diversitatea tipurilor de proteine care furnizează toţi aminoacizii esenţiali: leucină, izoleucină, valină, fenilalanină, triptofan, histidină, metionină, treonină, lizină.

Însă mecanismul fiziologic nu se oprește aici! Ouăle conţin cantităţi mari de leucină, care acţionează sinergic cu insulina, susţinând sinteza de proteine. Aici se cuvine a fi spus că prin comparație cu proteinele din zer, de exemplu,  ouăle sunt mai eficiente în prevenirea catabolismului muscular, datorită nivelului de absorbție mai lung.  Astfel, ouăle prezintă atât un efect anabolic cât şi un efect anti-catabolic. Proteinele din ouă sunt absorbite pe un interval de aproximativ 1-3 ore, adică un interval mai lung în raport cu proteina din zer, preferată de unii sportivi sau de către vegetarieni.

În același timp, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine pentru cei care au intoleranţă la zer, cazeină sau proteine din soia.

Prin urmare, consumați proteine superioare, precum cele din ou. Consumați cel puțin 2 ouă zilnic, dar dacă sunteți în proces de refacere musculară chiar 3-4! Preferați ouăle cu valoare biologică mare, cum sunt ouăle ”Delicioase” produse de ferma Aviputna, îmbogățite natural cu vitaminele D3 și E și recent premiate la Bruxelles pentru gust și calitate!

Le regăsiți pe rafturile supermarketurilor Kaufland și Carrefour și online pe freshful.ro.

E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …

Sulful este esențial în multe procese biologice ale corpului, printre care reglarea metabolismului și a producției de cheratină care ajută la menținerea unui păr sănătos, …

Oul este unul dintre cele mai consumate alimente de pe planetă, prin urmare și unul dintre cele mai cumpărate! Prin urmare, este foarte importantă alegerea …