Oul este cel mai popular, nutritiv și accesibil aliment de pe planetă!
Indiferent de cum este gătit, mâncat, depozitat, livrat, ambalat, oul este nelipsit din bucătăriile noastre. Îl consumăm pentru gustul său și pentru frumusețea pe care o aduce bucatelor noastre, dar și pentru extraordinara sa bogăție nutritivă.
În această secțiune veți găsi informații utile, articole și alte materiale media ce conțin, pe lângă sugestii și moduri de a fi gătit sau introdus în meniul nostru zilnic sub forma unor noi și surprinzătoare preparate, informații despre valoarea biologică și medicală a oului în alimentație ori utilizări neașteptate în viața de zi cu zi.
Ingredientele de calitate dau gust vieții!
Cozonacul este o prăjitură tradițională românească și bulgărească, fiind în mod tradițional gătită de Paște sau Crăciun….
Ochii! Un organ absolut fascinant, absolut esențial printre organele noastre de simț și totodată cel mai complex! Ochii sunt considerați…
Slăbirea memoriei, incapacitatea de a-ți păstra atenția mai mult de câteva minute, diminuarea capacității de a face asocieri cognitive rapide…
Nervii sunt țesuturile care se repară cel mai greu din corp. Uneori poate lua ani de zile până la refacerea…
Proteinele sunt absolut esențiale pentru buna funcționare a corpului. Mușchii, oasele, părul, ochii, organele, hormonii, enzimele sunt formate în cea…
Ce poate fi mai încântător decât faptul de a savura o înghețată gustoasă de lămâie într-o zi caniculară de vară,…
De curând, ferma Aviputna a lansat ouăle „Delicioase„ rezultat al colaborării dintre specialiștii de aici și prestigiosul Institut…
Iodul este un element important, valoros pentru glanda tiroidă, a cărei funcționare influențează echilibrul întregului organism, prin hormonii produși. Important…
Cum să nu iubești diminețile răcoroase de toamnă? Această rețetă este perfectă pentru aceste zile!
Sunt câteva semne care nu dau greș aproape niciodată și care îi ajută pe gospodari și pe micii fermieri să…
Trebuie să mâncăm ouăle în mod deștept ca să ne bucurăm de extraordinarele lor calități, fapt pentru care trebuie respectat…
Oul se introduce în dieta bebelușului încă de la vârsta de 7-9 luni Mai întâi hrănim copilul cu gălbenuș, undeva…
Quiche cu dovlecei și ouă „Din Ogradă” pentru o masă ușoară. O rețetă sănătoasă, extrem de ușor de pregătit, aspectuoasă și…
Oul este un aliment complet și se consumă integral, în sensul că nici măcar coaja nu e de aruncat! Pentru că este…
Riscul de cancer mamar poate fi redus prin consumul de ouă – conform unui studiu inițiat de Universitatea de Medicină…
Optează pentru ouă produse de găini crescute la sol care au o valoare nutrițională și biologică ridicată. Apasă butonul HD…
Cele mai indicate metode de preparare a oului sunt, în ordine: oul moale, oul semicleios – obținut prin poșare sau…
Ce conține un ou? 78 de calorii 6 gr. proteine 5 gr. grăsimi 187 mg. colesterol Este cel mai bogat…
Oul, aliment de bază pentru copilul tău. În orice casă în care există copii, oul ar trebui să fie prezent…
Optează pentru ouă produse de găini crescute la sol care au o valoare nutrițională și biologică ridicată. Iată cum se…