Calitatea, atribut al fidelității clienților

Superior Taste Award – Aviputna Golești, Vrancea, România

Premiul ”Superior Taste Award” obținut de Aviputna Golești a adus recunoașterea internațională a calității remarcabile a oului ”Din Ogradă”.

Superior Taste Award

Cea de a 11-a ediție a decernării premiilor s-a realizat în prezența câtorva membri ai juriului, Somelieri și Chefi, dintre care amintim Alain Clos – Euro-Toques Luxembourg, Domnique Michou – Maîtres Cuisiniers de Belgique et France și, nu în ultimul rând, Michel Blanchet – President Maîtres Cuisiniers de France. De asemenea, au fost prezenți și ambasadori și reprezentanți ai ambasadelor țărilor participante, inclusiv cel al României.

International Taste & Quality Institute (Institutul Internațional al Gustului și Calității) se află în Bruxelles și este cea mai importantă organizație mondială dedicată testării și promovării băuturilor și produselor alimentare de calitate.

Premiul ”Superior Taste” este singura emblemă a calității gustului atribuită de lideri de opinie care sunt Chefi deținători ai stelelor Michelin și Somelieri.

Cele mai prestigioase asociații culinare și ale somelierilor fac parte din familia iTQi și anume:

Superior Taste Award

Membrii juriului iTQi sunt unici în lume deoarece sunt selectați din cadrul prestigioaselor organizații culinare și Asociația Internațională a Somelierilor (ASI) amintite mai sus.

Acești jurați, selectați cu atenție de către iTQi și aceste organizații, au fost pregătiți mulți ani pentru a degusta produse. Ei și-au exercitat profesia atât în Europa, cât și în diverse alte țări precum: Japonia, China, Thailanda, Australia, America de Nord, Centrală și de Sud. Ei sunt pasionați și entuziaști, într-o continuă căutare de a descoperi noi arome, produse necunoscute, indiferent de originea acestora.

Membrii juriului sunt selectați pentru următoarele calități:
Practică îndelungată în degustări
Talentul de Chef sau Somelier, recunoscut de ghidul Michelin sau Gault Millau
Experiență deosebită
Abilitatea de a descrie trăsăturile gustative ale produselor alimentare și de băut
Abilitatea de a sugera posibile îmbunătățiri în cadrul analizei senzoriale, aceasta fiind esența profesiei lor

Asemeni ghidului Michelin în gastronomie, iTQi nu organizează un concurs, ci evaluează și premiază produsele în funcție de calitatea proprie. Doar produsele care au obținut un punctaj de peste 70% li se acordă premiul ”Superior Taste” cu 1, 2 sau 3 stele aurii.
• 1 stea aurie: un punctaj între 70 și 80%: gust bun
• 2 stele aurii: punctaj între 80 și 90%: gust remarcabil
• 3 stele aurii: punctaj peste 90%: gust excepțional.

Superior Taste Award

Produsele sunt testate ”în orb”, fără ambalaj sau orice alt element de identificare.

Fiecărui produs îi este atribuit un cod, asigurându-se astfel o metodă sigură de urmărire. Produsele sunt pregătite, încălzite sau gătite cu respectarea strictă a instrucțiunilor producătorului și sunt prezentate ca și când ar fi servite acasă.

Fiecare produs în parte este supus unei analize senzoriale și i se atribuie un punctaj care se bazează pe impresia de ansamblu (factor decisiv în nota finală), precum și pe aspectul vizual, miros, textură, savoare și gustul după consum.

Pentru a optimiza obiectivitatea testului, iTQi organizează testele:
• eliminând orice interacționare între membrii juriului
• prezentând produsele ”în orb”
• organizând grupuri mari de jurați. iTQi este organizația care adună simultan cel mai mare număr de degustători profesioniști, aceaștia aducându-și contribuția la creșterea valorii și prestigiului Premiului ”Superior Taste” în întreaga lume.

”În urma procesului de modernizare încheiat în anul 2012, am dorit să oferim consumatorilor un produs de calitate, pentru o alimentație sănătoasă. Ne-am dat seama că doar prin calitate putem să ne atragem fidelitatea clienților noștri.

Tehnologia unică în România, prin care găinile sunt crescute în mod liber, la sol în volieră, la fel ca în ograda fiecărui țăran, furajul exclusiv natural pregătit în FNC-ul propriu, după rețete proprii, întreaga echipă implicată în procesul de producție și distribuție, toate la un loc au condus, în mod firesc și natural, către un produs de o calitate remarcabilă și anume, oul ”Din Ogradă”.

Cu un punctaj general de 87,5%, am devenit mândrii posesori a 2 stele de calitate oferite de iTQi.

Superior Taste Award

Premiul ”Superior Taste” ne bucură, mai ales că suntem singurii din România și chiar din Europa, care deținem o asemenea distincție.

Acum, prin aprecierea celor 65 de Chefi medaliați cu stele Michelin, clienții Aviputna Golești, au o certitudine în plus că oul ”Din Ogradăare un gust remarcabil și o calitate superioară.

Totodată, premiul iTQi ne și încurajează că suntem pe drumul cel bun pentru îndeplinirea misiunii noastre, aceea de a oferi consumatorilor un produs de calitate, pentru o alimentație sănătoasă.”

Contact
Aviputna S.R.L.
Str. Victoriei, nr. 40,
Loc. Goleşti, judeţul Vrancea, România.

Tel.: (+40) 728.304.992
Tel.: (+40) 723.597.271
Fax: (+40) 372.252.993

E-mail: office@aviputna.ro
aviputna producator ouaaviputna producator oua