Oul este unul dintre cele mai consumate alimente de pe planetă, prin urmare și unul dintre cele mai cumpărate! Prin urmare, este foarte importantă alegerea corectă încă de la raft, iar odată aduse acasă depozitarea și folosirea ouălor să respecte câteva condiții, astfel încât să nu existe consecințe nedorite pentru sănătate.
Din acest articol vei afla totul despre metodele corecte de cumpărare și păstrare a ouălor.
Ești la raft și cumperi ouă. Uită-te pe ”termenul de valabilitate” prin care furnizorul garantează că ouăle pot fi consumate până la data înscrisă pe ambalaj, în condiții de depozitare optime. Dacă termenul nu este precizat sau nu se vede bine, nu le cumpăra!
În general ouăle pot fi consumate în siguranță și la câtva timp după ce trece termenul de valabilitate, dacă acestea sunt gătite bine. În acest caz, verificați-le printr-un test de prospețime care este foarte simplu.
Pune oul într-un pahar înalt cu apă rece. Dacă oul va sta pe fundul paharului, atunci el este proaspăt; dacă se va ridica și se va înclina într-un oarecare unghi, atunci el este destul de vechi, dar comestibil; dacă acesta plutește complet la suprafață, atunci nu este comestibil și trebuie aruncat!
Igiena joacă, de asemenea, un rol important când vine vorba de ouă, având în vedere riscurile de Salmonella, motiv pentru care trebuie să acorzi o atenție ridicată următoarelor aspecte:
Din momentul cumpărării ouăle vor fi păstrate LA FRIGIDER la o temperatură cuprinsă între 1 si 5 grade Celsius.
Refrigerarea este una dintre cele mai eficiente metode de prelungire a termenului de valabilitate al ouălor. Temperatura rece a frigiderului încetinește creșterea bacteriilor, ceea ce, la rândul său, ajută la păstrarea calității și siguranței ouălor. Este important să rețineți că ouăle trebuie păstrate întotdeauna în frigider, mai degrabă decât la temperatura camerei, pentru a evita riscul de creștere a bacteriilor.
Pentru a asigura prospețimea și longevitatea maximă, se recomandă depozitarea ouălor în cutia originală. Cutia oferă protecție împotriva potențialilor contaminanți și, de asemenea, ajută la prevenirea pierderii de umiditate, ceea ce poate duce la scăderea calității ouălor. Cel mai bine este să depozitați ouăle în corpul principal al frigiderului, mai degrabă decât în ușă, deoarece temperatura este mai constantă și mai puțin susceptibilă la fluctuații.
Daca ai o gospodărie și crești găini, ouăle pot fi păstrate într-un loc răcoros timp de 20-24 de zile, la cel mult 15 grade Celsius, cu condiția ca temperatura sa fie constantă și să nu oscileze. La finalul acestui interval, ouăle trebuie depozitate OBLIGATORIU la frigider, la o temperatură de 5 grade Celsius.
În concluzie, păstrează ouăle la o temperatură adecvată și respectă sfaturile de depozitare pentru a te bucura de ouă proaspete și sănătoase!
E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …
→
Sulful este esențial în multe procese biologice ale corpului, printre care reglarea metabolismului și a producției de cheratină care ajută la menținerea unui păr sănătos, …
→
Oul este unul dintre cele mai consumate alimente de pe planetă, prin urmare și unul dintre cele mai cumpărate! Prin urmare, este foarte importantă alegerea …
→