Calitatea, atribut al fidelității clienților

25 de componente din ouă cu efecte excepționale pentru sănătate

Ouăle se află în fruntea listei de alimente cu efecte benefice pentru sănătate, datorită valorii lor biologice excepționale, de 93,8%! Ceea ce înseamnă că furnizează aminoacizi într-un model aproape perfect cu ceea ce are nevoie corpul.

Să trecem în revistă tezaurul de vitamine, minerale și aminoacizi de care beneficiem prin fiecare ou pe care-l consumăm.

  1. Vitamina D: esențială pentru sănătatea oaselor și sistemul imunitar;
  2. Vitamina B12: necesară pentru producerea de celule roșii din sânge și funcționarea sistemului nervos;
  3. Vitamina B2: supranumită și riboflavină, în lipsa căreia suferim de ulcer bucal, inflamația limbii și a mucoaselor, buze crăpate/înroșite, stomatită angulară/crăpături la colțul buzelor, dureri în gât, dermatită, anemie, sensibilitate oculară la lumină puternică, ochi roșii, cataracte, căderea părului, probleme la nivelul aparatului reproducător, degenerarea ficatului și sistemului nervos. De reținut e faptul că nici vitaminele B6 și B9 nu sunt metabolizate corect din alimente fără B2 ceea ce înseamnă că poate fi afectată digestia și crește inflamația la nivelul tuturor structurilor corpului.
  4. Vitamina A: benefică pentru vedere și sănătatea pielii;
  5. Vitamina B5: care ajută la sintetizarea coenzimei A, deci produce energia necesară pentru restul celulelor, sintetizează acizii grași, ajută la metabolizarea hormonilor steroizi, dar și la fabricarea neurotransmițătorilor;
  6. Vitamina B6: care favorizează formarea anticorpilor și crește rezistența la infecții, diminuează riscul apariției calculilor renali, reduce numărul și intensitatea crizelor în cazul astmaticilor și previne spasmele musculare;
  7. Vitamina E: antioxidant important pentru protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
  8. Vitamina K: esențială pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor;
  9. Seleniu: mineral important pentru sistemul imunitar și sănătatea oaselor;
  10. Fosfor: important în menținerea sănătății și rezistenței oaselor, pentru producerea energiei și utilizarea mușchilor, menținerea sănătății dinților, filtrarea toxinelor la nivelul rinichilor;
  11. Seleniu: implicat în protecția împotriva bolilor de inimă, întărirea sistemului imunitar, reducerea daunelor oxidative, sănătatea tiroidei;
  12. Calciu: important în promovarea pierderii în greutate, susținerea funcției cardiace normale, reducerea riscului de cancer la colon, echilibrarea pH-ului corpului și prevenirea osteoporozei;
  13. Magneziu: esențial pentru oase puternice, ajută în caz de depresie și anxietate, scade tensiunea arterială, îmbunătățește somnul;
  14. Sodiu: unul dintre electroliţii importanţi din organism, care contribuie la reglarea presiunii sanguine şi a volumului de sânge, la transmiterea impulsului nervos, la realizarea contracţiei musculare;
  15. Potasiu: care ajută la reducerea tensiunii arteriale și a retenției de apă, protejează împotriva accidentului vascular cerebral, contribuie la prevenirea osteoporozei si a pietrelor la rinichi;
  16. Zinc: un antioxidant puternic care susține echilibrul hormonal, ajută la combaterea diabetului, menține sănătatea inimii;
  17. Luteina: fitonutrient cu efecte pozitive îndeosebi asupra ochilor și a inimii și cu contribuții la sănătatea creierului;
  18. Zeaxantina care protejează sănătatea rinichilor, ajutor în bolile hepatice;
  19. Metionina: ajută la creșterea țesuturilor, metabolism și detoxifierea organismului;
  20. Izoleucina: Este implicată în metabolismul muscular al corpului și funcția imunitară;
  21. Lizina: importantă pentru asimilarea calciului și funcția imunitară;
  22. Triptofan: aminoacid esențial implicat în producția de neurotransmițători responsabili cu starea generală de spirit, cum este serotonina;
  23. Iod: carenţa severă de iod la adult generează guşă, hipotiroidism, infertilitate, scăderea capacităţilor intelectuale, iar la copil deficitul moderat/scăzut de iod poate fi responsabil de o serie de anomalii de dezvoltare cognitivă;
  24. Omega 3 (EPA plus DHA), element cu rol critic în sănătatea nervilor periferici, în protejarea și menținerea în parametri optimi a sistemului cardiovascular și a celui imunitar, dar mai ales a sistemului nervos central, în dezvoltarea psihomotorie şi intelectuală;
  25. Colina: odată intrată în sistemul nostru biologic colina va fi sintetizată de o enzimă neurală care va produce acetilcolina, care acționează în principal în sistemul nervos central, având funcția de memorie, învățare și neuroplasticitate. În sistemul nervos periferic acetilcolina poate ajuta la contracțiile cardiace și la mușchi.

 

Complexitatea compozițională a ouălor le face cu adevărat un aliment perfect pentru a crea, susține și menține o sănătate optimă!

Ouăle se află în fruntea listei de alimente cu efecte benefice pentru sănătate, datorită valorii lor biologice excepționale, de 93,8%! Ceea ce înseamnă că furnizează …

Ouăle scoțiene, cunoscute și sub numele de “Scotch Eggs,” sunt o delicioasă rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte cleioase. Ouăle se fierb, se învelesc …

Un simbol puternic asociat Paștelui este oul! Oul este considerat în multe culturi ca reprezentând perfecțiunea, creația, fecunditatea, renașterea, iar introducerea sa ca simbol central …