Una dintre vitaminele esențiale pentru sănătate este vitamina B2, necesară pentru funcționarea fiecărei celule din corp!
Ea trebuie consumată în fiecare zi, deoarece organismul poate stoca aceasta vitamină doar în cantități mici, iar rezervele se epuizează rapid!
Dacă v-ați confruntat vreodată cu probleme la nivelul pielii și gurii, cum ar fi un ulcer bucal, inflamația limbii și a mucoaselor, buze crăpate/înroșite, stomatită angulară/crăpături la colțul buzelor, dureri în gât, dermatită, anemie, sensibilitate oculară la lumină puternică, ochi roșii, cataracte, căderea părului, probleme la nivelul aparatului reproducător, degenerarea ficatului și sistemului nervos, puteți suspecta o deficiență de vitamina B2!
Fără B2, supranumită și riboflavină, nici vitaminele B6 și B9 nu sunt metabolizate corect din alimente ceea ce înseamnă că poate fi afectată digestia și crește inflamația la nivelul tuturor structurilor corpului. Mai exact o proastă metabolizare a vitaminei B6 are efecte negative asupra metabolismului și a creării de neurotransmițători, cum ar fi serotonina și dopamina, dar împiedică și o bună eliminare a substanțelor toxice care vrând nevrând ne asediază corpul în fiecare zi. Iar un deficit de vitamina B9 cunoscut și ca acid folic afectează procesele desfășurate la nivelul creierului și la nivelul replicării corecte a materialului genetic
Doza zilnică recomandată de vitamină B2 este de 0,6 până la 1,4 miligrame pe zi pentru copii, de 1,5 miligrame pentru femei şi adolescenţi, şi de 1,8 miligrame pentru bărbaţi şi pentru femeile gravide sau care alăptează.
Având în vedere proprietățile sale și faptul că trebuie reînnoită zilnic, pentru o alimentație sănătoasă optați pentru produse cât mai naturale, care conțin și vitamina B2.
Printre acestea se află produsele animale, în cele vegetale cantitatea de riboflavină fiind mult mai modestă.
Prin urmare prioritizați produsele animale cu conținut bun de riboflavină în dietă, printre acestea fiind și ouăle, o singură unitate conținând aproximativ 10% din doza zilnică recomandată de vitamina B2.
Ficatul de vițel oferă 1,44 mg la 100 de grame de produs în timp ce ficatul de pui 1,78 mg la aceeași cantitate. O idee nemaipomenita este aceea de a face oua umplute cu ficat pentru a accesa o cantitate semnificativa de B2. Peștii grași sunt și ei bogați în riboflavină și aici se încadrează somonul, macroul, păstrăvul și anșoa ca principale surse de riboflavină. Brânza de capră este și ea în top cu 1,19 mg de B2 la 100 de grame de produs.
Varietatea și echilibrul sunt cei doi poli ai sănătății, asigurați-vă că îi respectați in fiecare alegere alimentară pe care o faceți!
Sărbătoarea atat de dragă românilor și anume Crăciunul când celebrăm cu bucurie Nașterea Domnului, este de neconceput fără cozonac. Unele gospodinele care au timp și …
→
Vitamina K are funcții importante în organism iar cercetările efectuate au demonstrat că este o moleculă extrem de importantă. Datele recente indica faptul că deficitul …
→
Starea de spirit, somnul și apetitul! Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm …
→