Calitatea, atribut al fidelității clienților

Ouăle și fericirea, secretul nutrițional de care nu știai

 Starea de spirit, somnul și apetitul!

Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm curajos provocările acesteia. Condiția este ca organsimul să aibă suficient triptofan, aminoacid esențial care joacă un rol crucial în sinteza neurotransmițătorului serotonină.

Triptofanul nu poate fi produs de către organismul uman, ceea ce înseamnă că trebuie să ”vânăm” alimentele bogate în acest element, deoarece ajută la ameliorarea simptomelor de depresie și anxietate, îmbunătățirea calității somnului și controlul foamei. Este important să includem în dieta noastră zilnică surse variate de triptofan pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive.

Alimentele bogate în triptofan și doza zilnică de triptofan

Doza zilnică de triptofan ar trebui să fie în jur de 500 de miligrame, iar în anumite situații medicale, mai mult, după sfatul medicului.

Ouăle sunt o sursă excelentă de triptofan, având aproximativ 521 miligrame de triptofan la 100 de grame. Albușurile de ou sunt deosebit de bogate în proteine și conțin cantități semnificative de triptofan. Mozarella conține 571 mg/100 grame, somonul 335 mg/100 grame, caju 576 mg/100 grame, semințele de chia 738 mg/100 grame, etc.

Triptofanul, odată ajuns în organism este mai întâi transformat în 5-hidroxitriptofan (5-HTP) cu ajutorul enzimelor. Acest 5-HTP sprijină apoi procesarea ulterioară în serotonină. Pentru acest proces, organismul are nevoie de o mulțime de alte vitamine printre care vitamina B6 joacă un rol esențial în conversia triptofanului în serotonină.

Alimente de origine vegetală ce conțin vitamina B6 sunt: năutul, bananele, soia și preparatele din soia, avocado, orezul brun, morcovii, drojdia de bere, polenul, alunele de pădure, cartofii dulci, semințele, spanacul, cerealele integrale, etc. Vitamina B6 se mai găsește și, surpriză,  în condimente precum boiaua dulce și de ardei iute, salvia, busuiocul, tarhonul, cimbrul, turmericul, rozmarinul și oregano, usturoi și ceapă.

În același timp nu neglijați sursele animale de vitamina B6, carnea fiind o sursă bogată de vitamine din complexul B. Toate tipurile de carne, inclusiv peștele conțin vitamina B6!

Prin urmare, începeți ziua cu un mic dejun pe bază de ouă, minimum două sau trei, lângă care alăturați fie brânzeturi fie bacon, iar la sfârșit asezonați generos cu condimentele care vă plac pentru o zi reușită!

 Starea de spirit, somnul și apetitul! Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm …

E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …

Sulful este esențial în multe procese biologice ale corpului, printre care reglarea metabolismului și a producției de cheratină care ajută la menținerea unui păr sănătos, …