Ai două opțiuni: fie natural, folosind coloranți naturali așa cum sunt ceapa roșie, sfecla roșie, ceaiul verde, fie folosind vopsea din comerț.
Pentru a face ouă roșii în mod natural sfecla roșie este cea mai bună! Atenție, nuanța obținută nu va fi la fel de intensă precum cea a ouălor vopsite cu carmin din comerț. Sfecla roșie se pune tăiată cubulețe într-o cratiță, se adaugă ouăle fierte în prealabil, apoi se mai pune un strat de sfeclă peste ele. Se umple cratița cu apă și se adaugă două linguri de oțet pentru fixarea culorii, alături de o lingură de sare. Se pune oala pe foc și când apa a dat în clocot, se stinge flacăra și se lasă ouăle în cratiță între 15 minute și o oră, în funcție de culoarea pe care dorești să o obții.
O altă metodă naturală de vopsire a ouălor de Paște este și cea cu ceai verde. Trei linguri de ceai verde sau 7-8 pliculețe se vor fierbe pentru 5 minute în aproximativ 600 de ml de apă, împreună cu o lingură de oțet. Se pun apoi și ouăle în cratiță și se vor fierbe la foc mic timp de 25 de minute. Se oprește apoi focul și se vor lăsa ouăle pentru câteva ore în vas, dacă urmărești obținerea unei nuanțe mai intensă de verde.
Cât privește vopsirea cu ceapă alba pentru o culoare galbenă a ouălor ai nevoie de 5 cepe mari, 2 linguri de oțet și o jumătate de linguriță de sare la 10 ouă. Acestea se vor pune într-o cratiță alături de 2 litri de apă, împreună cu ouăle și se vor fierbe împreună timp de 15 minute, după ce apa a dat în clocot. Se vor scoate ouăle galbene cu o lingură din lemn și se vor lăsa să se răcească, fără a le șterge.
Dacă alegi să vopsești ouăle de Paște folosind vopsea din comerț, este nevoie să urmezi câțiva pași simpli. Vopseaua are instrucțiunile pe ambalaj. Ca sfaturi generale, trebuie să știi că va trebui să adaugi într-un vas îngust și înalt vopseaua, apă clocotită și oțet, acesta din urmă având rolul de a intensifica culoarea și de a o fixa pe ouă. Odată preparată vopseaua, se vor adăuga ouăle, pe rând și se vor lăsa aproximativ 3-4 minute în vopsea sau conform instrucțiunilor. Acestea se vor scoate cu atenție din lichidul colorat, se vor așeza pe o hârtie absorbantă. Pentru a obține acel luciu perfect al ouălor de Paște se vor unge ouăle cu puțin ulei sau grăsime de porc, de rață, de care aveți.
Ai două opțiuni: fie natural, folosind coloranți naturali așa cum sunt ceapa roșie, sfecla roșie, ceaiul verde, fie folosind vopsea din comerț. Vopsirea naturală a …
→
Dacă e sărbătoare, atunci avem cozonac! Paștele și Crăciunul românesc se desfășoară sub emblema cozonacului bine făcut, a cărui mireasmă dulce și aromată te face …
→
Problemele în ciclul metilării sunt considerate în medicina actuală ca fiind unul din factorii primari, greu de detectat în multe afecțiuni și procese degenerative. Recent, …
→