Calitatea, atribut al fidelității clienților

3 salate de toamnă pe bază de ouă

E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa că avem nevoie de idei pentru a găti mese corecte din punct de vedere alimentar, cu protein de calitate, mese cărora să nu le lipsească însă savoarea.

Vă propunem trei rețete pe bază de ouă, aliment necesar tuturor categoriilor de vârstă.

De ce ouă? Pentru că acestea conțin vitaminele A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, acizi grași, seleniu, fosfor, calciu și zinc, antioxidanți și uimitor, deși sunt o bijuterie alimentară greu de echivalat din punct de vedere nutrițional, au și conținut caloric scăzut de doar 80 de calorii la un ou de mărime medie!

Prin comparație, respectivele calorii se regăsesc  în doar  40 de grame de carne sau 20 grame de brânză!

Salată de toamnă în stil keto

Ouăle sunt aliment de bază în dieta keto, care presupune un consum de 70% grăsimi, 25% proteine și doar 5% carbohidrați. Dieta keto are beneficii uimitoare în diabetul zaharat,  displipidemii, epilepsie, pierderi de memorie, longevitate, etc.

Din 6 ouă fierte tari, o andivă, câteva fire de ceapă verde, câteva roșii uscate la soare, unul sau doi castraveți murați,  sare, piper, o lingură de ulei de măsline și oțet de mere poți să faci o salată rapidă, consistentă și gustoasă din care va mânca toată familia.

Salată texană de ouă

Pentru această salată care poate fi consumată la orice masă a zilei sau o poți lua pachețel la serviciu,  ai nevoie de 3 ouă tari, o cutie de porumb dulce, 200 grame cașcaval tăiat în cuburi de mărime potrivită, un iaurt grecesc de 200 de grame. Se amestecă toate ingredientele și se potrivește de sare și piper. Se poate servi pe fâșii de andive stropite în prealabil cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze.

Salată de ouă și avocado

Fierbeți 4 ouă până devin tari, tăiați în cuburi fructul de avocado, adăugați opțional o ceapă mică roșie tăiată solzi, un iaurt mic grecesc, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriță de muștar, sare, piper negru măcinat. Din iaurt, muștar, suc de lămâie și condimente pregătește sosul pe care-l vei adăuga peste ouăle tăiate cuburi, apoi pui ceapa. Dai la frigider pentru o jumătate de oră! Merge perfect cu pâine prăjită.

 

 

 

E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …

Sulful este esențial în multe procese biologice ale corpului, printre care reglarea metabolismului și a producției de cheratină care ajută la menținerea unui păr sănătos, …

Oul este unul dintre cele mai consumate alimente de pe planetă, prin urmare și unul dintre cele mai cumpărate! Prin urmare, este foarte importantă alegerea …