Pentru că iulie e luna lui cuptor și temperaturile de afară sunt toride, iată trei rețete de vară pe bază de ouă, ușor de preparat și care îți scurtează la maxim timpul petrecut în bucătărie.
Orezul cu ou și legume preparat în stil cantonez, aromatizat cu ulei de susan, sos de soia și busuioc japonez este un fel de mâncare foarte cerut în restaurantele chinezești.
Nu e greu de făcut, iar gustul este m-i-n-u-n-a-t!
Mai întâi fierbe orezul într-o oală mare cu apă clocotită, timp de 10 minute, apoi scurge-l și clătește-l cu apă rece. Pune-l într-un bol și lasă-l la frigider măcar o oră. Într-un wok sau o tigaie cu pereți înalți, încinge 2 linguri de ulei, apoi toarnă ouăle bătute în prealabil ca pentru omletă. Amestecă-le până se coagulează, apoi scoate-le pe o farfurie și pune-le deoparte. În wok, toarnă restul de ulei, adaugă ceapa tocată mărunt și rumenește-o timp de 3 minute. Adaugă oțetul, uleiul de susan, sosul de soia, amestecă, iar apoi pune orezul, porumbul, morcovul și mazărea și prăjește totul timp de 5 minute, amestecând din când în când. Pune și semințele de susan, iar, la final, omleta, amestecă bine, ia orezul de pe foc și presară busuiocul tocat.
Servește orezul imediat, ca atare sau ca garnitură la o friptură!
Optează la cină pentru o masă de nota zece, savuroasă, ușor de făcut și apreciată și de către copii!
Ai nevoie de 200 g tagliatelle, 200 g bacon, 100 g parmezan, 50 g unt, 2 ouă ”Delicioase” de la Ferma Aviputna, sare și piper.
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se limpezesc în apă rece și se lasă la scurs. Se taie baconul fâșii. Se încinge untul și se prăjesc fâșiile de bacon. Se presară cu sare și piper și se adaugă pastele. Se pune pe farfurii și se presară parmezan ras.
Înghețat asta n-ar trebuie să-ți lipsească nici măcar iarna din congelator. Este atâte de versatilă! Se poate consuma ca atare, cu sosuri de ciocolată, dulceață sau siropuri. Poate completa fericit plăcintele cu fructe sau ștrudelul sau înnobila o porție de clătite cu dulceață.
Este clasica înghețată de vanilie pentru a cărei pregătire ai nevoie de 2 gălbenușuri, 2 ouă intregi foarte proaspete, 1 praf de sare, 400 de ml. de lapte, 400 de grame de smântână pentru frișcă, 2 păstăi de vanilie naturală, 8-10 linguri de zahăr (după gust).
Semințele de vanilie împreună cu păstăile se pun într-o crăticioară împreună cu laptele. Se încălzește până când prinde pojghiță apoi se acoperă. Se lasă 30 de minute la infuzat. Se strecoară laptele dacă doriți să îndepărtați punctele de vanilie din acesta, apoi într-un castron se bat ouale și gălbenușurile cu praful de sare și cu tot zahărul până când se formează o cremă consistentă. Laptele strecurat se toarnă înapoi în crăticioară și se înfierbântă până ce începe să dea în clocote mici. Se toarnă laptele fierbinte deasupra cremei de ouă, puțin cate puțin și bătând constant, până când se încorporează complet. Se transfera totul într-o cratiță și se pune pe foc mic, amestecând constant, până la o îngroșare semifluidă .Se toarnă crema obținută într-un castron, se lasă la răcorit și se adaugă smântână pentru frișcă (nebătută și neîndulcită) amestecând până la omogenizare. Aceasta este compoziția de baza pentru înghețată de vanilie!
Se lasă să se răcească apoi se da la frigider timp de cel puțin 1-2 ore, preferabil peste noapte.
Pentru că iulie e luna lui cuptor și temperaturile de afară sunt toride, iată trei rețete de vară pe bază de ouă, ușor de preparat …
→
Știai că? Deficitul unui anumit mineral în organism generează un mai mare risc infecţios, viral sau inflamator? Este un element indispensabil vieții, pe care organismul …
→
Ai două opțiuni: fie natural, folosind coloranți naturali așa cum sunt ceapa roșie, sfecla roșie, ceaiul verde, fie folosind vopsea din comerț. Vopsirea naturală a …
→