Calitatea, atribut al fidelității clienților

Și totuși? Consumul ouălor duce la creșterea colesterolului?

Ouăle sunt o sursă la îndemână, accesibilă și perfect bio-disponibilă de proteine și nutrienți cu valoare biologică înaltă. Ele sunt, de asemenea, în mod natural bogate în colesterol, iar acest lucru a constituit o temă de cercetare și dezbatere care s-a întins pe câteva decenii.

Și totuși? Consumul ouălor este asociat cu creșterea colesterolului?

Iată un fapt dovedit științific: consumul de ouă nu crește nivelul colesterolului așa cum o fac alte alimente, cum ar fi cele bogate în grăsimi trans și grăsimi saturate, dar și acestea numai dacă sunt consumate în cantități prea mari și asociate cu consumul mare de carbohidrați.

Deși unele studii, mai vechi, acum demontate bucată cu bucată, au interpretat că există o legătură între consumul de ouă și bolile de inimă, cercetătorii actuali au identificat adevărații vinovați și anume ouăle consumate cu prea multă șuncă, cârnați sau alte alimente proteice ”de la raft” cu valabilitate lungă și procesare pe măsură, asocierea meselor cu alcool, sucuri de fructe și deserturile cu zahăr. Deci nu ouăle în sine produc creșterea colesterolului din sânge, ci modul în care sunt combinate cu alimente nesănătoase.

Câte ouă putem mânca pe zi?

Oamenii sănătoși pot mânca până la paisprezece-douăzeci de ouă pe săptămână fără a se expune riscului de a dezvolta boli de inimă. Studii recente au arătat că, de fapt, acest nivel de consum ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de accident vascular cerebral și a unei afecțiuni oculare grave numită degenerescență maculară, care poate duce la orbire!

Cât colesterol are un ou?

Un ou mare are 207 miligrame de colesterol alimentar. Cu mai multe decenii în urmă, American Heart Association, sugerase că această cantitate reprezintă două treimi din limita zilnică. Conform studiilor, cercetărilor și meta-analizelor recente, „colesterolul alimentar nu este același lucru cu colesterolul din sânge!”, prin urmare consumul de colesterol alimentar nu se echivalează cu creșterea colesterolului din sânge. Este neștiinfic și profund inexact din punct de vedere biologic  și fiziologic.

Cele mai sănătoase moduri de a include ouăle în dieta ta

Dacă scopul dvs. este să urmați o dietă care susține sănătatea inimii, puteți include ouă, dar țineți cont de câteva principii nutriționale.

De exemplu, consumul de ouă cu carne bogată în grăsimi nu ar trebui să devină un obicei, ci doar ceva excepțional. Consumul surselor de colesterol în tandem cu grăsimile saturate și ”trans” duce la creșterea colesterolului din sânge, ceea ce pentru oamenii care sunt deja expuși riscului bolilor de inimă nu este indicat.

Încercați să mâncați ouă cu legume atunci când puteți, deoarece legumele precum varza kale și varza de Bruxelles sunt considerate a avea un risc mai scăzut de generare a bolilor cardiovasculare. Consumul de ouă cu legume poate ajuta, de asemenea, organismul să absoarbă mai bine substanțele nutritive găsite în legume, cum ar fi vitamina E și carotenoidele.

Preferați ouăle poșate, moi sau ochiurile nu foarte prăjite pentru a păstra prețioasele principii nutritive pe care le conțin!

Ouăle scoțiene, cunoscute și sub numele de “Scotch Eggs,” sunt o delicioasă rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte cleioase. Ouăle se fierb, se învelesc …

Un simbol puternic asociat Paștelui este oul! Oul este considerat în multe culturi ca reprezentând perfecțiunea, creația, fecunditatea, renașterea, iar introducerea sa ca simbol central …

 În rândul iubitorilor de patiserie se știe deja că un aluat nu mai poate fi ”dres” dacă nu au fost create cele mai bune condiții …