De ce să consumi ouă poșate? Pentru că păstrează toate calitățile nutritive fiind gătite astfel, fiind una dintre cele mai sănătoase metode de preparate. Ouăle poșate pot fi consumate la orice masă a zilei, într-o salată sau peste un piure de spanac, ciuperci sau conopidă sotată în unt, peste paste din orez fierte și asezonate cu ierburi aromatice sau alături de câteva felii subțiri de bacon.
Pentru că de fapt, este simplu DACĂ respecți pașii cu care nu dai greș, pași prin care obții toate beneficiile nutritive de la un aliment sănătos și absolut necesar în dieta oricui.
Poșarea este o tehnică gastronomică prin care se fierbe în clocot ușor un aliment, fără ca lichidul să facă valuri. Este un mod de preparare aplicat mai ales la ochiurile românești și la pește. Oul poșat nu se va pune în apa clocotindă, deoarece apa va sparge omogenitatea oului și-l va împrăștia în vas. Folosiți numai ouă foarte proaspete! Utilizați oțetul în apa de fiert, doar o jumătate de lingură, deoarece ajută la stabilizarea albușului de ou în apă. Și nu, ouăle nu vor avea gust de oțet.
Pentru un ou poșat cu gălbenuș moale, lichid și albuș bine închegat, timpul de fierbere este de 3 minute, acesta fiind reperul de timp de la care gălbenușul va începe să se închege.
Vitamina K are funcții importante în organism iar cercetările efectuate au demonstrat că este o moleculă extrem de importantă. Datele recente indica faptul că deficitul …
→
Starea de spirit, somnul și apetitul! Trei dintre cele mai importante lucruri care aduc fericirea și satisfacția fiecărei zile și care ne ajută să întâmpinăm …
→
E toamnă și treburile par mai multe ca oricând. Este și vremea zarzavaturilor, a conservelor, a pregătirii cămărilor pentru iarnă, copiii au reînceput școala, așa …
→