De ce să consumi ouă poșate? Pentru că păstrează toate calitățile nutritive fiind gătite astfel, fiind una dintre cele mai sănătoase metode de preparate. Ouăle poșate pot fi consumate la orice masă a zilei, într-o salată sau peste un piure de spanac, ciuperci sau conopidă sotată în unt, peste paste din orez fierte și asezonate cu ierburi aromatice sau alături de câteva felii subțiri de bacon.
Pentru că de fapt, este simplu DACĂ respecți pașii cu care nu dai greș, pași prin care obții toate beneficiile nutritive de la un aliment sănătos și absolut necesar în dieta oricui.
Poșarea este o tehnică gastronomică prin care se fierbe în clocot ușor un aliment, fără ca lichidul să facă valuri. Este un mod de preparare aplicat mai ales la ochiurile românești și la pește. Oul poșat nu se va pune în apa clocotindă, deoarece apa va sparge omogenitatea oului și-l va împrăștia în vas. Folosiți numai ouă foarte proaspete! Utilizați oțetul în apa de fiert, doar o jumătate de lingură, deoarece ajută la stabilizarea albușului de ou în apă. Și nu, ouăle nu vor avea gust de oțet.
Pentru un ou poșat cu gălbenuș moale, lichid și albuș bine închegat, timpul de fierbere este de 3 minute, acesta fiind reperul de timp de la care gălbenușul va începe să se închege.
În rândul iubitorilor de patiserie se știe deja că un aluat nu mai poate fi ”dres” dacă nu au fost create cele mai bune condiții …
→
De ce să consumi ouă poșate? Pentru că păstrează toate calitățile nutritive fiind gătite astfel, fiind una dintre cele mai sănătoase metode de preparate. Ouăle …
→
Ouăle sunt o sursă la îndemână, accesibilă și perfect bio-disponibilă de proteine și nutrienți cu valoare biologică înaltă. Ele sunt, de asemenea, în mod natural …
→