Ferma Aviputna Golești adaugă investițiilor făcute în ultimii ani, 6 noi silozuri a câte 1000 de tone fiecare, inaugurate astăzi.
Întregul concept de construcție și procesare se bazează pe tehnologia germană Himmel, fiind construit în proporție de 50% cu bani europeni și 50% prin participare proprie.
Beneficiile sunt de ordin economic și de sporire a condițiilor de biosecuritate.
Declarație doctor Ștefan Balaban, fondatorul Aviputna:
’’Un produs atât de competitiv cum este oul ’’Din Ogradă’’, premiat la Bruxelles pentru gust și calitate, reclamă un standard tehnologic ridicat și imperativul de a răspunde exigențelor pieței.
În al doilea rând, a fost o decizie economică dictată de necesitatea de a stoca cerealele, chiar în incinta propriei unități. Silozurile reprezintă un plus în obținerea unui mediu curat, aseptic, de depozitare a hranei pentru păsări.
În ciuda unei birocrații sinuoase și uneori descurajante, am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect, în care participarea noastră a fost egală cu fondurile europene primite.
Pentru Aviputna Golești, cele 6 noi silozuri au reprezentat un nou efort investițional în tehnologie și resursa umană. Este însă un efort asumat și firesc atunci când obiectivul tău este acela de a fi prima alegere a cumpărătorului, atunci când se află în fața raftului de produse alimentare.’’
Aviputna Golești este prima fermă de găini cu capital integral privat din țară. Din 1991 până în prezent aceasta s-a aflat permanent în top 5 ferme avicole din ţară în ceea ce privește producţia de ouă.
Comunicat de presă Aviputna/Compania de comunicare AQUI AHORA
Aviputna, societate cu capital 100% românesc – deținătoarea unei tehnologii unice de fermentare și transformarea dejecției de pasăre în îngrășământ organic – a lansat produsul …
→
Aș mânca ceva bun! – spunem mai ales când ne simțim obosiți, după un examen, sau pur si simplu când vrem să ne răsfățăm. De …
→
De curând a fost promulgată legea supermarketurilor care prevede ca magazinele mari să se aprovizioneze obligatoriu cu produse alimentare autohtone: carne, ouă, fructe, legume, miere …
→